DIY - scrunchie

2015/06/26

19111774305_f30473df4b_oMulle tuli yks päivä hirvee halu saada tälläsiä ponnareita. Kaupoissa oli jotain saman tyylisiä mutta jostain kumman syystä en halunnu yhestä ponnarista maksaa viittä euroo ... No yritin ebaystaki katella, mutta vähä oli vaikee ettiä kun ei tiennyt edes millä nimellä näitä sieltä olis löytänyt.

Tossa pari päivää sitten rupesin uudestaan oikein urakalla googlettaa ja löysinki näille vihdoin sen oikeen nimen ja samalla useita erilaisia ohjeita näiden tekoon! Kaikki tarvittavat välineetki löyty jo valmiiks kotoo. Käytin näihin kaapin perältä kaivettua kangasta, jonka oon ite joskus seiskaluokalla koulussa värjänny. Ei siis tuu samanlaisia missään vastaan! Tässäpä olis teillekin ohjeet tän tekemiseen, tää oli musta helpoin tapa tehdä nää. Ompelukone on kieltämättä kätevin tässä hommassa mutta tän pystyy helposti tekemään myös käsin ompelemalla tai jopa liimalla.
19115114031_e401bd3ac3_o19111767685_4f78121260_o
Ihan ekaks leikataan kankaasta sopivan kokoinen suikale, riippuen tietysti siitä miten ison haluat ponnarista. Mulla oli pienempi ponnari 8cm levee, 30cm pitkä ja noi isommat oli 10cm leveitä, 40cm pitkiä. Sen jälkeen taitetaan kangas kahtia oikeat puolet vastakkain ja ommellaan pitkä sivu kokonaan kiinni. Ompelun jälkeen käännetään putkilo oikeinpäin, jolloin toi sauma jää sisäpuolelle.
218489234094_84c5987815_o Seuraavaks leikataan kuminauhasta pätkä, pienempään ponnariin mä laitoin 10cm kuminauhan ja isompiin n. 17cm. Hakaneulan avulla pujotetaan kuminauha ton kangas putkilon sisälle ja sitten solmitaan kuminauhan päät yhteen. Ponnari alkaaki näyttää jo aikalailla siltä miltä pitääkin, joten viimeiseksi vain ommellaan nuo avonaiset päät yhteen, jonka jälkeen ollaanki valmiita!
19086874076_b64b17c2b3_o_2 What do you think? :-)

10 comments

 1. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! Oon jo pitkään miettinytkin noiden hankkimista, ja tässä hyvä ohje itse tekemiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti! :-) suosittelen tekemään itse, tulee halvemmaks ja saat ihan varmasti sellasii ettei tuu kellään samanlaista vastaan.

   Delete
 2. Voi eii, onks noi pompulat tullu takasin.. Aww, me tehtiin noita itse ala-asteella tukuttain sillon kun ne oli in joskus ysärillä :')

  Ihana kangas, sopii täydellisesti tuohon tarkotukseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oiiii vähä kiva :-D oon kyllä kieltämättä aika ylpee itestäni, kun noin taidokkaasti osasin ton kankaan sillo värjätä, mullon meikkipussi tehtynä kans tosta kankaasta :-)

   Delete
 3. täytyy heti kokeilla ku saan hommattua kivaa kangasta! ja ihania kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kangaskaupoista saa halvalla sellasii sopivan pienii paloi kangasta :-) ja kiitti!

   Delete
 4. Oi tosi ihanan näkösiä! Kuminauhaa ei oo ainakaan tietääkseni, mutta ei sekää mikään iso homma oo käydä kaupasta hakee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei oo iso homma, ei. eikä varmaan paljoakaan maksa :-)

   Delete
 5. ebin seiskaluokan lehtikangas, kui sulla on tota irtaallaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. onhan sitä tuolla vielä vaikka toiseenki meikkipussiin :-D en tiiä mihi oot omas tunkenu

   Delete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.