TIPS FOR SECOND HANDING

2016/09/20

29110495753_0ed3d8b502_o_2
Itse rakastan kirpputoreilla kiertelyä. Koskaan ei tiedä mitä eteen tulee ja kaikkien kivojen juttujen katselu on mukavaa ja mielenkiintoista. Usein kuulee muiden ihmettelyä, että miten sieltä kirpputoreilta löytää oikeasti jotain muuta kuin vanhoja rikkinäisiä rättejä. Päätin jakaa muutamat vinkit siihen, jos tosissaan tahtoo lähteä kirpputori maratoonille ja jopa löytääkin sieltä jotain. Kannattaa siis pitää mielessä näitä asioita, kun lähtee shoppailemaan käytettyä tavaraa, tai jos et ole koskaan kirpputoreja aiemmin kierrellyt / sieltä mitään ikinä löytänyt:

-  Ota selvää paikkakuntasi kirpputoreista, myös niistä ei niin suosituista. Googleta, kysele kavereilta tai vaikka facebook ryhmissä. Kannattaa antaa mahdollisuus jokaiselle putiikille (ja miksei ulkoilma kirppareillekin), vaikka et siitä olisi aiemmin kuullutkaan.

- Selvitä näiden kirpputorien "myyntijaksot". Eli milloin heillä on tapana aloittaa uudet myyntijaksot, joilloin uudet myyjät tuovat tavaransa myyntiin. Usein pöydät tyhjennetään ja uudet myyjät saavat tuoda tuotteensa valmiiksi sunnuntai-iltaisin, joten alkuviikko on silloin loistava paikka mennä kirpputoreja kiertelemään.

- Pohdi / tee lista asioista joita voisit mahdollisesti tarvita (mutta anna mahdollisuus myös niille asioille joita et tarvitsisikaan). Kirpputorit on loistavia paikkoja tehdä niitä yllättäviä löytöjä, koskaan ei tiedä mitä sieltä tulee eteen. Munkin tyyli vaihtelee päivästä toiseen aika paljonkin, ja juurikin kirpputoreilta haalin niitä vaatteita, jotka ei ehkä ihan vastaa sitä mun tyyli"normia" ja joista en haluaisi maksaa täyttä hintaa kaupassa.

second hand shopping tips

- Varaa aikaa. Tätä sä tarvitset, jotta ehdit käännellä ja penkoa niitä kymmeniä samanlaisia vaatemyttyjä. Kirpputoreilla kiertäminen on turhaa, jos teet sen joka kerta ajatuksella "bussin lähtöön on vartti aikaa, kulutampa sen täällä". Jos tosissaan tahtoo tehdä löytöjä niin kirpputoreilla kiertely vaatii aikaa ja yleensä aika paljonkin 

- Laita päällesi yksinkertainen asu, joten sovittaminen on helppoa. Kaupoissa on helppo napata sovariin mukaan toppi, jotta näät paremmin miltä takki näyttää sun päällä, mutta kirppareilla se ei oo ihan niin helppoa. Suosittelen siis laittamaan päälle ihan yksinkertasen farkut-toppi-(neule)takki yhdistelmän, näin sun on helppo testata esim. neuleita ja takkeja topin kanssa tai jotain kivaa paitaa sun luottofarkkujen kanssa. Myös kengät kannattaa olla mahdollisimman helpot jos meinaat kenkiä sovitella. 
 
- Nappaa mukaan kaikki mikä näyttää hiemankin kivalta ja herättää sun mielenkiinnon. Nyt puhun vaatteista ja asusteista, en niinkään niistä kaikista kivoilta näyttävistä kupeista ja kipoista. Kirpputoreilla nimittäin on vain se yksi kappale saatavilla, ja jos puolen tunnin päästä haluatkin sen itelles niin ei se siellä välttämättä enää ole. Kerää siis mukaan kaikki mielenkiintoiset vaatteet vaikka näyttäisikin aluksi ettei se mahtuisi päälle, tai et välttämättä sitä haluakaan. Voit sitten sovituskopissa rauhassa testailla ja pohtia.

29108270734_c9fa0fc6f1_o
- Mutta älä kuitenkaan osta kaikkea mikä näyttää hieman kivalta. Mietin aina tarvitsetko löytämääsi vaatetta oikeasti ja tuletko sitä käyttämään. Älä ajattele halpaa parin euron hintaa, koska sekin menee hukkaan jos et vaatetta koskaan tule käyttämään.

- Älä myöskään osta jo valmiiksi likaisia tai rikkinäisiä vaatteita. Valitettavasti niitäkin sieltä löytyy. Vaikka saisitkin kivan paidan eurolla tai kahdella, niin älä osta sitä jos se on jo valmiiksi rikki. Kokemuksesta voin kertoa, että et kuitenkaan jaksa sitä korjata ja se tarha jonka ajattelit saavasi pestyä pois, ei kuitenkaan irtoo. 

- Ennen ostamista pohdi tuotteen hintaa huolella. Vastaako tuote ja sen kunto sille laitettua hintaa? Jos ostat jotain suurempaa niin kannattaa pohtia mitä se on mahdollisesti uutena maksanut. Itse oon suhteellisen pihi kirpputorien suhteen, en yli kymmentä euroa suostu maksamaan melkeimpä mistään. (Kuvien kengät 3€, neulepaita 2€ ja uusi takki 10€)

- Pakasta / pese kaikki vaatteet ennen käyttöä. Must! Älä ohita tätä! Pakasta! Pese! Kiitos.

Oliko näistä vinkeistä mitään iloa? :-) Mikä on sun kaikkien aikojen lemppari kipputori löytö?

13 comments

 1. Hyviä vinkkejä. Me ollaan tässä hommassa jo aika ammattilaisia ;-)

  ReplyDelete
 2. Kaikkien aikojen paras kirppislöytö on varmaan yks ihana, vaaleanpunainen off shoulder paita, jonka ostin blogikirppikseltä reilu vuosi sitten :) Mut hei hyviä vinkkejä sulla tässä!

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi vaaleenpunanen ja off shoulder kuulostaa liian hyvältä kombolta! ♥

   Delete
 3. Ah mä rakastan kirppareita yli kaiken, oon muutenkin yleensä niin kova kitupiikki etten viihti osta vaatteita kaupoista kun saattaa löytää kirpparilta parilla eurolla samantyyppisen... Mutta hyviä neuvoja, etenkin toi yksinkertainen asu minkä mä ainakin unohdan joka kerta. :D

  http://laveillela.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama täällä! yleensä etin kaikkee tarvittavaa aina ensiks kirppareilta ja sitten vasta meen kauppaan kattelee uutena, riippuen tietty hieman vähän mitä se tarvittava on :-D

   Delete
 4. Mahtava postaus! :) Hyödyllisiä vinkkejä<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiva kuulla, että vinkit oli hyödyllisiä! ♥

   Delete
 5. Toi on kyllä totta, että kirppareilla on valitettavasti likaisia ja rikkinäisiä vaatteita, joten ne pitää kyllä syynätä tarkkaan että mitä kirpputoreilta ostaa. Mutta kirpparit on mulle ainakin mielekkäitä paikkoja kierrellä! Sitä ei koskaan tiedä, mitä löytyykään! :)

  ReplyDelete
 6. Tosi hyvä tää postaus! :) Ja blogillasi on tosi ihana ulkoasu <3

  ReplyDelete
 7. Kiva postaus! Itse oon kunnon kirppisharakka myös :) Käytetyimpiä löytöjäni ovat mm. biker-mallinen takki, kaksi parkatakkia sinapinkeltaisena ja maastonvihreänä, nahkainen musta pikkulaukku.. oikeastaan 90% kaappini sisällöstä on käytettynä hankittua. Kuten sanoit niin kirppiksiltä on kyllä mahtavaa ostaa myös semmoisia vähän oman tyylin ulkopuolelta olevia vaatteita jotka kuitenkin miellyttää silmää ja kokeilla uusia juttuja!

  ReplyDelete
 8. Olen vain paristi vieraillut kirppiksillä ja paras muisto kun Nosturissa täällä Helsingissä oli kaikenmaailman blogaajia myymässä vaatteitaan jne. Oli kyllä ihan huippua kun oli niin monta myyjää ja superpaljon kivoja vaatteita ja hyvässä kunnossa. Itse en ollut silloin vielä oikeastaan minkään blogaajan seuraaja tai itsekkään blogannut vielä tällä tasolla kun nyt, niin en yhtään muista ketäköhän siellä olisi ollut myymässä.. :D¨

  ♥ Helena
  Hundred Moments of Happiness

  ReplyDelete
 9. Tosi hyödyllisiä vinkkejä :) Itse rakastan vaeltelua viikkotoreilla, ei koskaan tiedä minkälaisia aarteita sieltäkin löytääpi :)

  itsmyfuckinglifebitches.blogspot.fi

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.