OMA AIKA

2016/11/13

oma aika free time_2
Usein ihmiset kyselee loppuviikosta suunnitelmia viikonlopulle ja puolestaan alkuviikosta mitä silloin viikonloppuina tapahtui. Todella usein kerron, ettei viikonloppuna ole tapahtunut mitään erikoista ja että pari päivää meni vain kotona oleskellessa. Eikä siinä oo mitään väärää. Tykkään olla yksin.

Oon introvertti. Tykkään olla ihmisten seurassa ja viettää aikaa kodin ulkopuolella, mutta se kuluttaa mun energiaa todella paljon. Sen takia oma aika on tosi tärkeetä mulle. Saan olla yksin ja siinä samalla tehdä mitä haluan, jos haluan jotain tehdä. Viimeset pari viikkoo koulussakin on ollut raskaita, koska jatkuva ryhmässä työskentely alkaa väsyttää puolessa välissä päivää ja tekis mieli vaan ottaa luokan nurkasta kone ja olla siellä yksin hiljaa. Onneks projekti jota ollaan tehty on ollut tosi mukava, samoinkuin meidän ryhmässä olevat ihmiset. Tarviin kuitenkin vastapainoks todella paljon omaa aikaa.

oma aika free time 2
Mitä mä sitten teen sillä mun omalla ajalla? Pitkien koulu- tai työpäivien jälkeen se menee ns. latautuessa. Istuskelen ja makoilen sängyllä ja sometan eli en tee varsinaisesti mitään. Omalla ajalla, esim. viikonloppuisin, tykkään tehdä mulle mieluisia juttuja:

Kattoo sarjoja ja elokuvia. Tähän vielä näin talvella lämmintä glögiä ja viltti, niin ai että.
Käydä shoppailemassa yksin. Ja nimeomaan yksin. Tääkin on sellainen juttu joka kuluttaa mun energiaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin jonkun seurassa oleminen.
Meikata tai lakata kynsiä. Ihan ilman mitään syytäkin välillä, kiva katella et mitäs kaikkee sitä laatikoista löytyykään sekä testailla uusia tuotteita. 
Kuunnella musiikkia 
Leipoa
Lukea. Luen aivan liian harvoin, mutta heti kun vaan joku mielenkiintoinen kirja löytyy niin eikun kimppuun vaan.
Kirjoittaa blogia. Tähän voisi kuulua myös muiden blogien lukeminen sekä ehdoton suosikki, eli uusien blogien löytäminen. 

Mulle ei siis ole ongelma olla viikkoakin putkeen yksin kotona -- päinvastoin. Onko teille oma aika tärkeää? Mihin käytätte teidän omaa aikaanne kahdestaan itsenne kanssa? :-)

8 comments

 1. Mie oon ihan samanlainen! Vaikka kavereita on ihanaa nähdä niin usein on yhtä ihanaa jossei vähän vielä ihanempaakin olla vaan kotona! Muakin on nyt koulu ja varmaan toi pimeyskin uuvuttanut niin, että kavereita on tullut nähtyä koulun ulkopuolella entistä enemmän. Pitäis suoraan sanottuna jo ryhdistäytyä ja sopia kahvitreffit :-D

  http://holyfacepalm.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi vitsi, ihana kuulla että joku on samanlainen kotihiiri :-D

   Delete
 2. Mulle toi yksin shoppailu on aika tärkee, eikä vaan sen takia et sillon tuntuu tulevan paremmin tulosta mut seki et se on nimenomaan sitä omaa aikaa jolloin voi mennä ihan oma mielen mukaan (:

  http://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. niimpä! saa ihan rauhassa oman mielen mukaan kierrellä niitä kauppoja joita huvittaa :-)

   Delete
 3. Omalla ajalla on ihanaa aina vaan relata, kuunnella musiikkia ja esim. leipoa<3 Parasta! :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Tosi hyvä postaus! Jännä miten jotkut ihmiset elää vaan pelkille viikonlopuille! Mutta oma aika on kyllä tosi tärkeää täälläkin, esimerkiksi kynsien lakkaus ja lehtien lukeminen on parhautta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! kynsien lakkaus on ihanan rentouttavaa puuhaa :-)

   Delete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.