MILLÄ PERUSTEELLA OSTAN KOSMETIIKKAA?

2017/05/24

Kuluttaminen tämän hetken maailmassa on valtavaa. Jos puhutaan jo pelkästään blogimaailmasta. Usein blogeista tulee sellainen kuva, että toi ostaa ja saa jatkuvasti jotain purnukoita ja niitä tursuaa ovista ja ikkunoista ja se on pakko hehkuttaa niitä kaikille kokoajan ja saada muutkin ostamaan ne samat tuotteet. Mutta ei, se ei välttämättä ole se totuus. Ainakaan mun kohdalla.

Voisin sanoa omistavani kosmetiikkaa, etenkin meikkejä, enemmän kuin keskiverto kuluttaja. En kuitenkaan valtavia määriä. Mun oma kosmetiikan kuluttaminen on viimeisen parin vuoden aikana ollut noususuhdanteista. Kun on vihdoin tajunnut sen oman kiinnostuksen kohteen, niin tottakai siihen tahtoo sitten panostaa ja kokeilla paljon uusia juttuja. Osaltaan myös tämän blogin kirjoittaminen on vaikuttanut mun kuluttamiseen.

Olen kuitenkin yrittänyt suurimmalta osalta tehdä edes jokseenkin järkeviä päätöksiä kosmetiikkaa ostaessani. Mitkä asiat vaikuttaa siihen, että tuotteet päätyy mun ostoskoriin ja kassan kautta kotiin asti?

- Aiemmin mainitsemani asia, muiden blogit ja oma blogini. Kaikkialta puskee kokoajan kirjoituksia uusista ihanista tuotteista ja mitä niillä saa aikaan. Tottakai siinä tulee sellainen olo, että ei vitsi tarviin just ton ja pakko saada se heti. Yleensä se fiilis menee kuitenkin aika nopeesti ohi. Ja on blogeilla oikeastikin hyviä vaikutuksia. Arvosteluja löytyy todella paljon laajasstikin erilaisista tuotteista. Niiden perusteella on hyvä hahmottaa, esim. olisiko kyseinen tuote juuri minulle käypäinen.

- Tuotteen hinta. Täällä blogissani en juurikaan postaa mitään selektiivisen kosmetiikan tuotteista. Ja syy siihen on yksinkertainen. En koe, että suurien summien laittaminen kosmetiikka purkkeihin toisi itselleni minkäänlaista suurempaa iloa. Halvemmalla saa erittäin toimivia ja hyviä tuotteita, joten pysyn mielelläni marketti- ja ehkä semiselektiivisen kosmetiikan parissa.

- Viimeaikoina ostopäätöksiini on vaikuttanut myös tuotteen eläinkokeettomuus. Tällä hetkellä kaikki omistamani tuotteet eivät ole cruelty free -tuotteita, mutta noin viime syyskuusta asti olen kaupasta ostanut vain eläinkokeettomilta merkeiltä meikkejä. En koe menettäväni mitään, kun en osta meikkejä tietyiltä brändeiltä -- päinvastoin.

- Tarvitsenko oikeasti juuri tämän? Haluan usein testata uutuus tuotteita, mutta aina ostan niitä järjen kanssa. Valitsen tuotteet ja sävyt joille oikeasti tulee käyttöä. Välillä kaupassa tulee napattua mukaan jotain koska se "ei hitto, tää on siisti, pakko ostaa ja kokeilla" -fiilis vie mennessään, mutta silloinkin pyrin järkeilemään vastaako tuote mun tarpeita kunnolla.


Pyrin täällä blogissani tekemään tuotearvosteluja ja postauksia kosmetiikasta täysin rehellisesti. Tehdessäni postauksen jostakin mun lempparituotteesta, josta pidän superisti ja se toimii todella hyvin, en koe että siinä samalla pakottaisin ketään ostamaan tuotetta seuraavalla kauppareissulla. Tietysti vaikutan mahdollisiin ostopäätöksiin kirjoituksillani, mutta en tietoisesti postauksia kirjoita sillä ajatuksella, että saisin ihmisiä kuluttamaan :-)

Mitkä asiat vaikuttaa sun kuluttamiseen?

18 comments

 1. Olipa kiva postaus! Itse mietin monesti bloggaajana kaupassa että vitsi tästä olis kiva kirjottaa joku "toimiiko se" postaus, tuotearviointi postaus tai first impressions tyyppinen postaus, mutta onneksi rahatilanne ei oikeasti tällä hetkellä salli mitään tällasta niin nyt on jäänyt kaikki kauppaan :D kesän palkkarahoja kauhulla odottaen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on varmaan aika yleistä meillä bloggaajilla, itekin usein nimittäin mietin kaupassa ihan tota samaa :-D sit pitää järkeillä, et tuleeks sitä tuotetta oikeesti käytettyy, eikä vaan osta sitä pelkästään yhtä postausta varten.

   Delete
 2. Tosi hyvä postaus! Laittaa vähän miettimään myös omaa kulutustottumusta. Mietin kanssa että tarviinko, onko mulla jo samanlaista...onko liian kallis, raaskinko ostaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva kuulla että herätti ajatuksia :-)

   Delete
 3. Ite ostelen aika paljon sen perusteella jos tuotetta on kehuttu jonkun blogissa, toki yritän pitää järjen mukana että tarvinko oikeesti mut aina se ei onnistu :D ja sillähän niitä heräteostoksia tulee

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä :-D itellä ei oikeastaan heräteostoksia enää tule, taidan vähän liiankin tarkkaan aina miettiä mun ostoksia

   Delete
 4. Mie harkitsen tarkkaan ostokseni ja välillä silti tulee fiilis et no miks tää nyt pitikää hankkia. Mutta nää on loistavia pohdintoja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välillä tulee niitä virheostoksia, mut niistäkin oppii!

   Delete
 5. Tosi hyvä ja kiinnostava postaus! Hyvä sä!

  ReplyDelete
 6. Wau, tämä oli todella mielenkiintoinen postaus! :) Oli siistiä päästä lukemaan sun kosmetiikkaperiaatteista!

  ReplyDelete
 7. Tosi kiinnostava postaus ja hyviä pointteja :) Pisti miettimään myös omia kulutustottumuksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva että postaus herätti ajatuksia muissakin.

   Delete
 8. Tosi hyvä postaus! Itselle suurin kriteeri kosmetiikan ostossa on eläinkokeettomuus! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Eläinkokeettomuus on viime aikoina noussut itsellekin todella tärkeäks kriteeriksi :-)

   Delete
 9. Tosi kiva postaus! Mulla vaikuttaa hyvin pitkälti samat syyt; muiden kokemukset ja etenkin blogeissa nähdyt arvostelut vaikuttavat usein ostopäätökseen. Viimeaikoina olen pyrkinyt myös miettimään jokaisen tuotteen kohdalla, tarvitsenko sitä oikeasti :) Toki välillä sattuu lipsahduksia, mutta se kuuluu elämään.

  ReplyDelete
 10. Oon samoilla linjoilla! Mulla oikeestaan vaan vähenee meikit jatkuvasti kun tajuan mitä oikeasti tarvitsen ja käytän ja mitä on tullut ostettua ihan vaan jostain hetken mielijohteesta. Ehkä se on sit vaan sitä että on oppinut tuntemaan itsensä tässä suhteessa vähän paremmin :')

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.