ONKO KOOKOSÖLJYSTÄ KAIKKEEN?

2017/06/06

Tuskailin tuossa kaupassa yhtenä päivänä hiusöljyjen kanssa. Sitten muistin, että hei kookosöljyä on hehkutettu joka paikassa, että se käy milteimpä kaikkeen. Päätin sitten edullisen hinnankin vuoksi napata pienen purkin tätä öljyä mukaani ja laittaa sen testiin.

Kookosöljy on todella monikäyttöinen tuote ja se on kehuttu toimivan mm.: 
- hampaiden valkaisussa
- hiustenhoidossa, mm. ratkaisu hilselyyn, kuiviin ja katkeileviin hiuksiin
- ihonhoidossa, mm. kosteuttajana ja puhdistajana, huulirasvana sekä aknen ja atooppisen ihon hoidossa
- sheivauksessa
- ruuanlaitossa ja leivonnassa

Kookosöljylle löytyy googlettamalla niiiin paljon lisääkin käyttätapoja ja tietoja sen hyödyistä, etten teidän aikaa säästääkseni niitä kaikkia ala tähän edes kirjoittamaan. Mutta voiko oikeesti olla totta, että yhdellä tuotteella voi käytännössä hoitaa itseään päästä varpaisiin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin?

foodin neitsytkookosöljy

Itse testasin tätä nyt ensimmäiseksi hiuksiin, koska hiusöljyä olin vailla. Aloitin varovasti, ja näin yhden kokeilun jälkeen en vielä aivan vakuuttunut. Tuoksu on tosin aivan ihana! Täysin mielenkiinnosta tulen varmasti testaamaan kookosöljyä moneen muuhunkin, meikinpoisto sekä tuo hampaiden valkaisu kiinnostaa erityisesti. Voin myös luvata, että tähän aiheeseen palataan vielä myöhemmin täällä blogin puolella.

Mihin sä oot käyttänyt kookosöljyä?
Uskotko, että tällä voi todella hoitaa jopa Alzheimerin sairautta?

9 comments

 1. Mä käytän kookosöljyä lähinnä silmämeikin puhdistamiseen. Kasvoilla oon huomannut että tää tukkii enemmän huokosia kuin muut öljyt. Ja mitä googlasin asiaa niin se taitaa olla ihan normaalia kookosöljylle. Hiuksiinkin olen joskus käyttänyt mutta en kokenut kovinkaan tehokkaaksi plus hiusten peseminen kookosöljyn jälkeen oli ihan tuskaa kun öljy ei tuntunut lähtevät millään pois :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, näin mä oon lukenut että tukkii helposti ihohuokosia etenkin herkällä ja ongelma iholla, enemmän paikalliseen ihonhoitoon siis kuin koko nassulle :-D Huomasin myös tuon hiustenpesu ongelma plus että lattia oli sit rasvassa suihkun jälkeen... Aika paljon plussia ja miinuksia löytyy siis.

   Delete
 2. Mä tiedän sen monista käyttötavoista, mutta se silti aina unohtuu kaappiin. Oil pullingia (eli tuota hampaiden valkaisua) kokeilin pari kertaa, mutta ei siitä tullut mitään, kun öljy alkoi oksettaa ja sitä tuntui purskuavan ulos suusta :D 20 minuuttia on myös melkoisen pitkä aika purskutteluun... Silmämeikin puhdistukseen öljy toimii loistavasti, mutta koko kasvoilla se tuntuu liian raskaalta omalle rasvoittuvalle iholleni. Kookosöljy voi myös joillain tukkia ihohuokoset varsinkin, jos ei sitä puhdista kunnolla pois. Minusta on kylläkin ihanaa, kun on niin monipuolinen ja luonnollinen tuote olemassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silmämeikin puhdistuksen kokeilu on seuraavana listalla, täytyy sitä ennen ehkä siirtää tuota johonkin pienempään purteloon kylppäriin, että sitten jaksaa sen sieltä aina ottaa :-D

   Delete
 3. Paistamiseen oma suosikki!

  ReplyDelete
 4. Mä ostin kanssa purkin joskus, mutta käyttämättähän se on jäänyt. Kokeilin muistaakseni ainakin kasvoille ja oli kyllä öljynen olo koko illan :D Ruoanlaittoon tuo kyllä kivasti vähän makua.

  ReplyDelete
 5. Itse käytän kookosöljyä meikinpoistoon, ihonhoitoon, hampaiden purskutteluun ja smoothien joukkoon tuomaan hieman makeutta tarvittaessa. Suosikkini se kyllä on oil pullingissa. Vaikka hampaiden vaalenemisesta en ole lainkaan varma, jättää se mukavan puhtaan tunteen suuhun. :)

  ReplyDelete
 6. Olen kuullutt paljon hyvää kookosöljystä, mutten ole sitä vielä itse käyttänyt. Eniten itseänikin kiinnostaisi sen vaikutus hiuksiin ja hiuspohjaan.

  Kivaa päivää!

  ReplyDelete
 7. Mä suhtaudun vähän skeptisesti tähän kookosöljyhypetykseen :D Olen käyttänyt sitä pieniä määriä ruoanlaitossa, alunperin olin kiinnostunut juuri näistä kauneudenhoitoon liittyvistä puolista mutta on jäänyt testaamatta vaikka se purkki tuolla kaapissa on. Hampaiden valkaisu kiinnostaa! Hiusten latvoihin ja silmämeikin poistoon voisi kokeilla, mutta tosiaan koko hiuksissa tai kasvoilla varmaankin liian rasvainen. Deodoranttina olen myös kuullut käytettävän!

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.