DIY: SOHVAPÖYDÄN MUODONMUUTOS

2017/07/13

Kaiken kosmetiikka- ja meikkihömpän vaihteluksi nyt on vuorossa DIY-projekti, jonka sain valmiiksi viime viikolla. Löysin eräästä Facebook ryhmästä sohvapöydän joka oli malliltaan täydellinen, mutta aivan väärän värinen meidän olkkariin. Hetken pohdin pöydän ostamista ja sitä riittääkö mun taidot tai kärsivällisyys sen tuunaamiseen. Pidän kuitenkin paljon tee-se-itse jutuista, joten päätin haastaa itseni ja ostin pöydän meille.

Tuollaisena pöytä olisi ollut jollekin toiselle aivan unelma, kokonaan valkoinen super simppeleillä linjoilla. Meidän olkkari on kuitenkin jokaista huonekalua myöten musta tai mustanruskea, joten ei varmasti jää epäselväksi miksei tämä ollut meille aivan se sopivin väri.. :-D

Pöytä oli jollain perus valkoisella paksulla (kaluste)maalilla maalattu kansilevyä ja metallisia jalkoja myöten. Jaloissa oli maalia useissa kohtaa paksultikin ja valumajälkiäkin oli reilusti, joten päädyin ennen maalaamista poistamaan maalin jaloista. Ei ehkä se helpoin tai vähiten aikaa vievä keino, mutta tasaisen lopputuloksen kannalta aika oleellinen. Maalinpoiston jälkeen kävin vielä teräsvillalla jalat läpi ja pesin ne pari kertaa ensin saippuavedellä ja sitten pelkällä puhtaalla vedellä. 

Tämän jälkeen päästiin itse asiaan, eli maalaamiseen. Maalaamiseen käytin mattamustaa spraymaalia. Koska pöydänjalat ei käytössä altistu kulutukselle hirmuisesti, niin jätin pohjamaalit ja päällyslakat kokonaan pois. Laitoin maalia kolme ohutta kerrosta, jonka jälkeen lopputulos oli täysin peittävä. Maali kuivui kosketuskuivaksi about vartissa, mutta täysinkuivaksi kuivumisessa kesti useampi päivä.

Viimeisenä menin sieltä mistä aita oli matalin, eli päälystin kansilevyn puukuvioisella dc-fix sisustusmuovilla. Pöytä on 90cm leveä ja ostin 90cm leveää, eli leveintä saatavilla olevaa dc-fixiä. Jotta muovi yletti reunojenkin yli, jouduin päällystämään pöydän kahdella kaistaleella. Muovin kuviointi onneksi pelastaa todella paljon, eikä toisessa reunassa olevaa saumakohtaa erota juuri ollenkaan. 

Vinkkinä dc-fixin käyttöön voisin sanoa, että varatkaa aikaa! Huolellisesti ja rauhassa tehtynä aikaa kuluu helposti tunteja, mutta silloin lopputuloksesta tulee siisti ja kaunis.

Ja tässä on valmis lopputulos! Spraymaalilla ja dc-fixillä on mahdollista saada todella iso mutta kuitenkin edullinen muutos aikaan. Onnistuin mielestäni erittäin hyvin saamaan kokonaan valkoisesta sohvapöydästä meidän tyylisen. 

Mikä oli sun viimeisin DIY-projekti?

15 comments

 1. Tuunattiin myös äitini kanssa dc-fix:illä yöpöytäni päällinen, koska isosiskoni koira oli syönyt kulma pois nii isäni teki uuden "kulmapalasen".
  Hyvä postaus muutenkin! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dc-fix on kyllä tosi kätevä just pöydän kansien päällystämiseen :-)

   Delete
 2. Tostahan tuli ihan superkiva ja jotenkin teidän näkönen, vaikken oo teiän kotia nähnykkää!! :-)

  ReplyDelete
 3. Tosi kivanmallinen pöytä! Voisin hyvinkin kuvitella tuon myös meidän olohuoneeseen, eri sävyssä tosin :D On kyllä hienoa, että vanhoja huonekaluja tuunataan, eikä kaikkea tarvitse ostaa uutena :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä! Pöytä on vieläpä alunperin itse tehty, ettei missään vaiheessa edes kaupasta ostettu!

   Delete
 4. Ooh, onpa tosi kiva lopputulos! Ja itse tuunattuna sitä nauttii lopputuloksesta vielä paljon enemmän. Olisi muuten kiva lukea enemmänkin näitä DIY juttuja :) Mä haluaisin kanssa kovasti tuota dc-fixiä käyttää johonkin, mutta pitäisi vielä keksiä, että mihin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Muutamia DIY juttuja blogista jo löytyykin, joten kannattaa ne tsekata sillä aikaa, kun odottelee uusia ;-)

   Delete
 5. Itsekin tykkään pöydän mallista ja siitä tuli tosi hieno! Aivan kuin uusi.

  ReplyDelete
 6. Tulipa kaunis pöytä! :)

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. Itselläkin dc-fixaus projekti edessä mutta edellinen ei mennyt ihan nappiin niin vähän jänskättää alottaa. :)

  ReplyDelete
 8. Tostahan tuli oikein hieno :D

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.