HIUKSET KUNTOON 2018

2018/01/04

Loistavaa alkanutta vuotta kaikille! Uuden vuoden alku on monelle varmasti lupauksien, tavoitteiden ja uusien mahdollisuuksien aikaa. Itse kuulun siihen osaan väestöstä, joka ei koskaan tee oikeastaan mitään lupauksia uudelle vuodelle. Tänä vuonna päätin kuitenkin asettaa itselleni yhden tavoitteen: hoida hiuksesi parempaan kuntoon. 

Kaikki sai alkunsa siitä, kun melkein vuosi sitten vaalensin hiukseni kotona ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Seuraavana päivänä astelin kampaajalle, joka taikoi hiuksiini upeimman värin mitä minulla on koskaan ollut. Ja sen jälkeen ei takapuoleni ole kampaajan penkkiä nähnyt. Big mistake, I know. 

Nyt ollaankin sitten tilanteessa, jossa vaalennuksesta kärsinyt hiukseni on kuiva, katkeileva ja takkuuntuva. Pesussa hiuksia katkeaa ja irtoaa koura tolkulla, mikä ei ole nää kovinkaan hauskaa. Tämä sai mut tarttumaan haasteeseen, jonka tavoitteena on parempi kuntoiset kutrit sekä oman värin kasvatus koko pituuteen.

hiukset kuntoon projekti ennen
Ja tämän hetkinen lähtökohta on niinkin paha kuin tässä kuvassa näkyy. Ennen kuvan ottoa olen edeltävänä iltana pessyt hiukseni shampoolla sekä käyttänyt hoitoainetta. Tahallisesti jätin hoitavat öljyt yms. laittamatta, jotta hiusten todellinen kunto näkyisi. Tältä ne siis näyttävät, jos en tee niiden eteen yhtään mitään. Ja voitte uskoa, kuinka hankala tuollaisen kuivan takkukasan kanssa on elää.

Kaikenmaailman hoitavien hoitoaineiden, hiusmaskien ja hiusöljyjen jälkeen, kun hiukset ovat kunnolla ehtineet kuivua ennen nukkumaan menoa, saan ne näyttämään kiiltäviltä ja edes hieman parempi kuntoisilta. Mutta jos mitään näistä asioista en tee, ollaan kiiltävästä kaukana.

Kuiva ja hieman epätasaisesti vaalennettu hius imee hopeatuotteetkin itseensä epätasaisesti, jolloin vaihtoehdoiksi jää kellertävä/vihertävä tai sinertävä/vihertävä pituus. Voitte varmasti jo uskoa, että syytäkin tähän hiukset kuntoon -projektiin todellakin löytyy...

hiukset kuntoon projekti tavoite

Yllä on suuntaa antava tavoite kuva mihin olen pyrkimässä. Tarkoituksena on kasvattaa oma luonnollinen hiuksieni väri koko pituuteen ja sen jälkeen kevyesti laittaa highlight/balayage tyylistä vaaleampaa raitaa sekaan. Todennäköisesti raidoitusta joudutaan tekemään jo tuossa kasvatusvaiheessa, mutta se ei aivan vielä ole ajankohtaista. 

Tulen päivittämään eri vaiheita tästä projekstista teidän luettavaksi tänne blogiini. Tarkoituksena ei todellakaan ole saada ihmeitä aikaan kuukaudessa vaan eri keinoilla saada upea lopputulos pidemmällä ajalla. Niistä keinoista kuulette lisää myöhemmin. Ensimmäiseksi ajattelin kuitenkin istuttaa takapuoleni sinne kampaajan penkkiin ja napsaista hiuksista kuivimmat pätkät pois, jotta hiuksien katkeilua saataisiin minumoitua.

Millaisia tavoitteita sinä asetit itsellesi vuoden vaihteessa?

8 comments

 1. Hyvää uutta vuotta. Minäkään en tee mitään lupauksia. Kuitenkin oikein hyvä tavoite sinulla: kasvattaa luonnollinen hiusten väri koko pituudella. Tsemppiä hiusten hoitoon!

  ReplyDelete
 2. Mulla on kans vaalennetut hiukset ja ovat kyllä huonossa kunnossa. Lähiaikoina on pakko mennä kampaajalle saamaan jotain tehtyä näille!

  ReplyDelete
 3. Kauniit hiukset. Ihanaa uutta vuotta.

  ReplyDelete
 4. Mielenkiintoinen tavoite sulla ja tosi kiva päästä blogin kautta seuraamaan, miten etenet tossa projektissa! :) Tsemppiä ♥

  ReplyDelete
 5. Tää teksti on kuin mun omasta päästä! :D Munkin "uudenvuodenlupaus" on pitää parempaa huolta mun vaalennetuista hiuksista ja kasvattaa niitä ensikevään yo-juhliin.

  Älä kumminkaan stressaa liikaa sun hiuksista - ne ei oo kumminkaan niin pahat mitä voisi olla! :D

  ReplyDelete
 6. Vaalennetut hiukset ovat kyllä hankalat pitää hyväkuntoisina, tiedän kokemuksesta. Upealta näyttävät nuo sun inspiraatiokuvat! Toivotaan, että hiustesi kunto paranee :)

  ReplyDelete
 7. Kiva postaus! Mielenkiintoista seurata projektiasi täällä blogissa! Sun blogin ulkoasu näyttää muuten tosi kivalta nykyään! Tykkään! <3

  ReplyDelete
 8. En ole tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia, sillä tavoitteena on valmistua maisteriksi ja siinä sitä työtä riittää ilman muita projekteja. :D

  Mäkin vaalensin aiemmin hiuksia ja siitä ne meivät niin kuolleiksi ja huonokuntoisiksi, että ainoa vaihtoehto oli leikata lyhyeksi ja kasvattaa uudelleen. Enää en värjää kuin hennalla ja hiukset ovat niin paljon paremmassa kunnossa nykyään. :)

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.