SUIHKUSUODATTIMESTA APUA HIUSTEN HOITOON

2018/02/16

Kirjoittelin vuoden alussa mun hiusprojektista. Lyhyesti kerrottuna aion siis huoltaa hiukseni parempaan kuntoon pidemmällä aikavälillä. Tänään näytän teille yhden keinon, jonka olen ottanut käyttöön, edistääkseni hiusten hyvää kuntoa. Se keino on suihkusuodatin.

suihkusuodattimella hiukset parempaan kuntoon
Meillä on ollut käytössä noin kahden kuukauden ajan Aqvan suihkusuodatin, jonka ystävällisesti sain valmistuttajalta testiin tätä projektia varten. 

Meidän suihkuvedessä selkeästi on paljon erilaisia metalleja ja jäämiä. Tämän näkee helposti esim. vaaleiden hiuksien vihertymisenä, suihkuverhon värjäytymisenä sekä kylpyhuoneen pintojen kalkkeutumisena. Eli jos sulla alkaa blondit hiukset hetkessä vihertää tai kellertää kampaajalla käynnin jälkeen, kannattaa pohtia voisiko syy olla juurikin tässä.

Halusin ehdottomasti edesauttaa hiuksieni "kuntoutumista" kaikilla mahdollisilla keinoilla, joten oli aivan loistava juttu, kun sain suodattimen meille testiin. Lyhyesti kerrottuna suihkusuodattimen tarkoitus on siis poistaa vedestä kloori, raudat ja metallit, sekä muut mahdolliset teollisuusjäämät. Noiden lisäksi tämä suodatin myös pehmentää veden rakennetta sekä lisää siihen aavistuksen verran (n. 10µg/l) C-vitamiinia mukaan, joka auttaa ihon ja hiusten hyvinvoinnissa.

suihkusuodatin hiukset kokemuksia
Kahden kuukauden käytön perusteella voin kertoa pitäväni tästä laitteesta erityisen paljon. Toki olen tehnyt hiusteni eteen jo muutamia muitakin muutoksia, mutta suodattimen ansiosta hiukseni ovat selkeästi pehmeämmät ja kiiltävämmät, sekä hiusten väri on pysynyt freesimpänä huomattavasti pidempään. Positiivisena vaikutuksena olen huomannut myös kroppani ihon olevan vähemmän kuiva suihkun jälkeen.

Aqva suosittelee kahden ihmisen taloudessa suodattimen massan vaihtoväliksi n. 6kk. Varmasti tulen itse jatkossa tuon vaihdettavan massan hankkimaan puolen vuoden välein.

Oletko koskaan harkinnut suodattimen hankkimista itsellesi?

10 comments

 1. Mä itse asiassa kuulin tällaisista ekan kerran vasta ihan vähän aikaa sitten! En oo sen erityisemmin tällaisen hankkimista miettinyt, mutta uskon kyllä, että varsinkin mun hiuksille tällainen tekisi hyvää. Kiva kun kirjoitit tästä :)

  ReplyDelete
 2. Olen kuullut tosta suodattimesta aiemminkin ja ajattelinkin että pitäis ostaa se meidän talouteen! Itsellänikin on juuri blondit hiukset ja kärsin niiden kellertymisestä. Pitääkin tutustua tähän paremmin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suihkusuodatin helpottaa kyllä hurjasti vaaleiden hiuksien sävyn ylläpitoa!

   Delete
 3. Olipas tosi mielenkiintoinen postaus! Oon kuullut joskus tuosta, mutta oli mahtavaa lukea sun käyttökokemuksesta :) Tuollaisen voisi joskus hankkia, kun ei edes näytä olevan kovin pahan hintainenkaan laite!

  ReplyDelete
 4. Tällainen olisi todella hyvä ja näppärä tapa saada vedenlaatu puhtaammaksi ja pehmeämmäksi, pitääkin tutustua laitteeseen tarkemmin. Kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 5. Mä oon harkinnut tän hankintaa, mutta tuntuu etten oo vielä saanut tarpeeksi kokemuskertomuksia, mutta jokainen tämmönen positiivinen postaus aiheesta saa taas mietityttään jospa vaikka hankkisikin :D

  ReplyDelete
 6. Vau! Ihan uusi tuttavuus, mutta kuulostaa tosi lupaavalta! Olisi kiinnostavaa testata!

  ReplyDelete
 7. Tää oli mulle ihan uusi juttu, kuulostaa kyllä kiinnostavalta! Mulla on tummat hiukset niin sen puoleen ei tiedä onko vedessä jotain, mutta eipä tuo ainakaan huonoa tekisi.

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.