DIY: Macramé

2018/04/20

Ihastuin eräässä Facebook ryhmässä nähtyäni Makramee töihin aivan välittömästi. Etenkin isot ja näyttävät luonnon oksiin tehdyt solmutyöt näytti upeilta! Googletin asiaa enemmän ja melkein jo luovutin, koska ei kai nuo kenenkään asiasta tietämättömän mielestä voi näyttää helpoilta tehdä. Toisin kuitenkin oli. Pari Youtube videota myöhemmin olinkin jo aivan perillä homman nimestä ja pätkimässä sopivan pituisia pätkiä langasta aloittaakseni ensimmäisen Makramee-työni.

Tämän videon avulla opin nopeasti kolme yleisintä solmua, joita Makramee-töissä käytetään, eli square knot (tasosolmu), spiral (kaksoistasosolmu) ja half-hitch (kohosolmu?). Sitten vain hieman inspiraatiota Pinterestistä ja hommiin!
macrame desing ohjeTähän ensimmäiseen työhöni käytin Novitan paksua Deko-lankaa, joka ei Makramee-töihin ole se paras mahdollinen. En kuitenkaan innostukseltani ehtinyt kauppaan kunnollista lankaa ostamaan, joten harjoittelin tällä neulontalangalla. 

Kuten kuvasta näkyy, noilla kolmella erittäin yksinkertaisella solmulla saa aikaan ihan kivan näköistä kuviota. Lankaa tähän meni 16 x 3m pätkää, jotka laitetaan tuollain kaksinkerroin roikkumaan, oli käytössä sitten oksa tai mikä tahansa tanko. 

Solmin ensimmäiseksi noilla keskimmäisellä kahdeksalla langalla kokonaan tuon keski"kaistaleen". Sen jälkeen lisäsin vielä molemmille puolille neljä lankaa, jotka solmin. Viimeiseksi trimmasin yli jäävät langat V-muotoon.

diy makrame helppo ohjeetdiy makrame ohjeLopputulos ei ole täydellinen, eikä todellakaan symmetrinen, mutta olen silti erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Langan materiaalin ansiosta Makramee tuo ihanaa kodikkuutta meidän olkkariin. Kun lumet täältä Kuopiostakin hieman enemmän vielä sulaa, niin lähden etsimään itselleni täydellistä oksaa, johon tehdä seuraava Makramee-työ paremmasta langasta ja paremmalla lopputuloksella. Haaveissa olisi ihana suuri kokoinen Makramee makuuhuoneen seinälle, jossa olisi mukana ehkä myös jotain helmiä tai kiviä. 

Oletko sä kuullut Makrameista?
psstt... Iines innostui näistä myös ja ensimmäisen yrittämän jälkeen sai ihanan lopputuloksen aikaan. Tsekkaa täältä.

// Jos mietit oliko tämä postaus eksynyt aivan väärään blogiin, niin voin kertoa sinulle, että ei ole. Postausten teko on jumittanut paikoillaan muutaman kuukauden ajan ja pohtiessani sille syitä, tajusin, ettei ainainen vain kosmetiikasta kirjoittaminen ole ehkä se minun juttuni. Elämässäni on paljon muitakin ihania asioita, joita tahdon jakaa teidän kanssa. Tämä muutos antaa lisää vapautta blogin suhteen ja olo on nyt huomattavasti kevyempi ja helpottuneempi, sekä ennen kaikkea sisällöntuottaminen tuntuu luonnollisemmalta. Nähdään siis jatkossakin täällä hieman monipuolisempien postausten parissa ♥

12 comments

 1. Wow!Ihan mahtavaa että itse rohkaistuit tekemään.Itse vasta haaveilen mutta niin kovasti haluaisin tehdä koska ne on niin kauniita ja uskon että tämä ei olisi liian vaikeata käsityötä itselleni😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toki näitä voi myös teetättää ja ostaa itselleen, mutta uskon että säkin aivan varmasti osaisit tälläisen tehdä! Niin paljon helpompaa kuin esim. neulominen tai virkkaus ja nekään ei mitään super hankalia taitoja ole.

   Delete
 2. Makrame-työt on kyllä ihania! Oon ihaillut näitä pitkin nettiä mutta en oo uskonut että taidot riittäisi itse tekemään :D sun hieno lopputulos kuitenkin sai miettimään, että josko mäkin osaisin? :)

  ReplyDelete
 3. Tää oli mulle ihan uutta! Vau kivannäköinen ja ihanaa kun voi itse käsillä tehdä! :)

  ReplyDelete
 4. Makramee on tuttua jo vuosikymmenien takaa. Joskus kouluaikoina tuli harrastettua, mutta on sitten jäänyt unohduksiin.
  Onpa upea työ:) Tuota harrastusta kannatta kyllä jatkaa ja kehitellä eteenpäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Se on kyllä aikomuskin, tuo eka kokeilu oli niin kiva tehdä :-)

   Delete
 5. Onpa hieno.

  Tuossapa onkin tytölle kivaa puuhaa, kun kasvaa.

  ReplyDelete
 6. Olen ihaillut blogeista näitä macrameita ja haaveillut, että kunpa minäkin jaksaisin tehdä sellaisen. Mutta se saa nyt odottaa vähemmän kiireisiä aikoja. Hienon näköinen sinun macrame.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tälläisia on kyllä kätevä tehdä myös pikkuhiljaa osissa, voi helposti jättää kesken ja jatkaa kun on taas aikaa.

   Delete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.