5 ASIAA JOTKA TAPAHTUI OTETTUANI HUULIINI TÄYTETTÄ

2018/07/26

huulten taytto kokemuksia
Noin. It's out there. Kyllä huulissani on täytettä. Ei siinä ole mitään salattavaa, mutta en myöskään koe, että mun täytyisi siitä kaikille tutuille kertoa automaattisesti kun tapaamme. Ajattelin kuitenkin jakaa tässä postauksessa muutamia ajatuksia, ehkä hassujakin sellaisia, jotka tulivat mieleeni tän huulten täytön jälkeen. 

Kyseenalaistin tekoni välittömästi. Katselin vastaan käveleviä, sekä somessa ja telkkarissa näkyviä ihmisiä, sekä heidän huuliaan, eri tavalla. Onkohan tuo ottanut täytettä huuliinsa? Tuokin ihminen on osannut elää viisikymppiseksi täyttämättä huuliaan, niin oliko mun nyt oikeesti pakko tehdä tää.

Kuvittelin kaikkien huomaavan todella ison muutoksen entiseen ja muuttavan suhtautumistaan minua kohtaan. Todellisuudessa ihmiset joita tapaan arjessani, mm. töissä eivät välttämättä ole edes huomanneet koko asiaa. Tottakai ero entiseen näyttää omissa silmissäni isolta. Esimerkiksi oma äitini ei huomannut mitään muutosta, ennenkuin asian hänelle paljastin -- eikä juuri silloinkaan.

Koin jonkinlaista "operaation jälkeistä masennusta" -- erittäin kärkkäästi ilmaistuna. Mm. Henry Harjusola on (todella paljon isompien operaatioiden jälkeen) puhunut tälläisestä samanlaisesta fiiliksestä. Ulkonäkö on muuttunut mutta aivot eivät vielä aivan täysin ole sisäistäneet muutosta, jolloin mieleen tulee hieman omaa ulkonäköä torjuvia ajatuksia. Mulla käy näin välillä jopa kampaajalla käynnin jälkeen.

En kuitenkaan katunut tekoani missään vaiheessa. Tein sen mitä olin suunnitellut tekeväni, enkä kokenut tehneeni sitä vääristä syistä tai hetken mielijohteessa. Olin oikeastaan jopa hieman ylpeä, että päätin tehdä näin.

Toimenpiteen jälkeen tuntui siltä, kuinka jokainen ihminen olisi katsonut minua ajatuksella "haha toi on täyttänyt huuliaan, sillä on varmasti ollu tosi huono itsetunto". Nämä kaksi asiaa ei kuitenkaan ole suoraan toisiinsa liittyviä. Ajattelin, että huuleni voisivat näyttää paremmilta kuin miltä ne näyttivät ja tein asian eteen jotain. Ei sen kummempaa. Ja niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin, itsetuntoni kohosi.

Heräsikö ajatuksia? Vastaan mielelläni myös askarruttaviin (ja asiallisiin) kysymyksiin!

6 comments

 1. Sun huulet näyttää mun mielestä upeilta ja noi on sen verran luonnollisen näköiset kuitenkin, että ihan hyvin voisi olla myös aidot ilman mitään täytteitä :) Mun mielestä tällaisissa asioissa on tärkeintä tehdä kuten itsestä tuntuu parhaalta. Jos asia on kunnolla mietitty ja kehoaan haluaa jollain operaatiolla enemmän tai vähemmän muuttaa niin jokaisen pitäisi saada tehdä niin ilman pelkoa, että joku arvostelee tai ajattelee jotain pahaa. Makuja on monia, mutta jokaisen pitäisi myös muistaa, että vaikka jonkun toisen ulkonäkö, muokattu tai ei, ei itseään miellytä niin se ei tarkoita, etteikö se miellyttäisi sitä henkilöä itseään. Ja sehän se on kaikkein tärkeintä! Sen takia en yhtään jaksa ymmärtää sitä negatiivista asennetta esim. just huulten täyttöä kohtaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Linda ihanasta kommentista <3 Tässä kuvassa mustavalkoisuus & kevyt huulten ylirajaaminen korostaa mun huulia entisestään.

   Ja oon sun kans samaa mieltä, jokainen tehköön itselleen niinkuin parhaaksi näkee, eikä kellään pitäis olla mitään (etenkään negatiivista) sanottavaa siitä!

   Delete
 2. Itse en ymmärrä kamalaa vouhotusta kaikkien kauneusleikkausten ympärillä. Jos tämä nyt edes sellaiseksi lasketaan. Joku ei ole tyytyväinen hiuksiinsa, niinpä hän käy leikkaamassa ja värjäämässä ne. Joku ei ole tyytyväinen huuliinsa, niinpä hän käy ottamassa niihin täytettä. Niin pitkään, kun lopputulos on luonnollinen, en näe mitään syytä draamailulle. Tai itse asiassa en edes silloin, kun jollakin on huuliensa paikalla kumiveneen näköinen pinkeä pötkö. Jokainen tekee valintansa ulkonäkönsä suhteen. Niin pitkään, kun ketään ei pakoteta pariutumaan kyseisen ihmisen kanssa, en oikein näe, miten toimenpiteet edes hetkauttavat ketään muuta kuin itse "potilasta".

  aatenarikka.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyviä ajatuksia! Kumpa useampi ihminen ajattelisi edes hieman samalla tavoin, olisi monen elämä paljon helpompaa :-D

   Delete
 3. Hyvännäköinen lopputulos:) Mun mielestä jokainen täysi-ikäinen voi tehdä ulkonäölleen omilla rahoillaan ihan mitä itse haluaa. Tärkeintä on, että itse on lopputulokseen tyytyväinen.

  ReplyDelete

instagram @noorajjulia

© KIDULT. Design by FCD.